Петко Сертов сам се засипа с похвали

За година и половина работа ДАНС свърши повече работа, отколкото предходните служби за последните 20 години. Това казва в отворено писмо досегашният председател на агенцията Петко Сертов след като в понеделник премиерът Бойко Борисов прие неговата оставка. Според него е установен "нов, модерен и чист стил на работа на една служба за сигурност, непознат досега, благодарение на който ДАНС наложи авторитета на България в сродните ѝ партньорски служби".

"Беше създаден екип от високомотивирани и професионално подготвени хора, готови да работят за интересите на страната ни и нейното европейско настояще. Казвам това само и изключително въз основа на фактите, които се съдържат в разработките на ДАНС", се казва в писмото на първия директор на службата.

Сертов коментира, че времето, в което е оглавявал структурата ще "остане един вдъхновяващ пример за това, че българските служби за сигурност могат и имат ресурса да работят".

Същевременно той пожела успехи на бъдещото ръководство на ДАНС и благодари на целия състав за "изключителния професионализъм, висок морал и всеотдайност", демонстрирани при защита на интересите на българските граждани.

Споделяне

Още по темата

Още от България