Петнадесет нови депутати положиха клетва

Петнадесет нови народни представители положиха клетва в сряда, след като с писмо до Народното събрание ЦИК ги е обявила за избрани на мястото на депутатите, които миналата седмица преминаха в изпълнителната власт.

Клетва като народни представители положиха Анна Александрова от ГЕРБ, Стефани Михайлова от ГЕРБ, Борис Станимиров от Реформаторския блок, Мариана Тодорова от АБВ, Георг Георгиев от ГЕРБ, Руслан Тошев от ГЕРБ, Никола Хаджийски от Реформаторския блок, Антони Тренчев от Реформаторския блок, Петър Петров от ГЕРБ, Нели Петрова от ГЕРБ, Ирена Коцева от ГЕРБ, Мария Белова от ГЕРБ, Румен Желев от ГЕРБ, Настимир Ананиев от Реформаторския блок.

Светлана Найденова от ГЕРБ също положи клетва, тъй като поради заболяване не е участвала в учредителното заседание на Народното събрание.

Парламентът прекрати пълномощията на Красимир Ципов от ГЕРБ, поради заемане на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Председател на ПГ на ГЕРБ е Цветан Цветанов, а негови заместници ще са Красимир Велчев и Цвета Караянчева. Секретар на групата ще е Станислав Иванов.

Споделяне

Още от България