Петролен бос не вижда нередности да празнува в Античния театър в Пловдив

Снимка: podtepeto.com

Петролният бос Георги Самуилов не вижда нищо нередно да направи шумно парти в Античния театър след като си е платил на община Пловдив. Случаят взриви социалните мрежи и възмути стотици хора.

"Много съм изненадан от големия интерес на медиите. В събитието не виждам нищо нередно. Извинявам се за причиненото неудобство. Не сме направили нищо нередно", каза Георги Самуилов пред Нова телевизия.

Той нае Античния театър в Пловдив срещу 2880 лева, за да отпразнува 50-годишния си юбилей и 25 години от създаването на фирмата си. Шумното парти, придружено с чалга и полято обилно с отбрани питиета и мезета, се проведе в събота.

Мълчание по скандала от община Пловдив

До момента няма официална реакция от община Пловдив по случая. Кметът Иван Тотев не вдига мобилния си телефон.

Преди ден директорът на института "Старинен Пловдив" Амелия Гешева заяви, че ще бъде направена проверка и ако се констатират нарушения, ще бъдат наложени санкции. Гешева съобщи, че е било издадено само разрешение за ползване на театъра на юридическо лице, което е за честване на юбилей и фирмена презентация.

Остава загадка дали това е новият креативен модел за налагане на "културната" столица на Европа през 2018 г., която в социалните мрежи вече е наречена "европейската чалга столица".

Не е ясно и какъв е бил аргументът на Иван Тотев, който ще се бори за втори кметски мандат от ГЕРБ, да разреши тържеството на бизнесмена Георги Самуилов, след като забрани на "Пайнер" да организират концерт в Античния театър. Сега на практика певиците на Митко Димитров шумно огласиха сцената, но за "отбрани бизнесмени".

Няма отговор от община Пловдив дали това е честа практика и на какъв принцип става предоставянето на сцената.

Бизнесменът: Ще даря пари за Античния тетър

Бизнесменът Георги Самуилов обясни, че е имал разрешение от общината да ползва сцената до 3 часа. "Мероприятието започна около 21 часа и завърши около 2:30 часа. Не е било 12 часа да се чуват музики", каза Самуилов.

Живеещи наоколо обаче казаха, че чалгата е дънила до 6 часа сутринта.

"Предполагам, че съм извършил нарушение. Абсолютно съм сигурен, че съм извършил нарушение с високата музика", почти се разкая за стореното Самуилов.

Той обеща да организира благотворителна изложба и да дари парите за подпомагане на Античния театър.

Гостите на партито били много сериозни бизнесмени и самият той също популяризирал Античния театър. На въпрос дали е дошла полиция, той отвърна, че предполага, че е дошла.

Споделяне

Още по темата

Още от България