Зам.-кмет на Пловдив обяви, че общината е била подведена за купона в Античния театър

Бизнесменът Георги Самуилов ще бъде глобен с между 1000 и 2000 лева

Зам.-кмет на Пловдив обяви, че общината е била подведена за купона в Античния театър

Зам.-кметътът на Пловдив по културата Стефан Стоянов заяви в сряда, че общината е била подведена за партито в Античния театър по повод 50-годишния юбилей на петролния бос Георги Самуилов, което предизвика масово възмущение заради силната музика до ранни зори.

Според първоначалното обяснение пред общината бизнесменът е искал да направи фирмена презентация и благотворителен концерт. По-късно обаче се оказва, че той е празнувал до 5 часа сутринта .

"Документите показват, че организаторът е искал да наеме Античния театър за фирмена презентация. Представил е и програма, според която до 23 часа е трябвало да има симфоничен концерт. След това е благотворителният коктейл, което не предполага вдигането на шум“, заяви Стоянов пред Нова телевизия.

Според справка на телефон 112 са постъпили четири жалби между 1 и 3 часа. Дежурните служители няколко пъти са се опитали да предупредят организаторите, че след 23 часа не трябва да вдигат шум. Самият бизнесмен е подписал декларация, че няма да го прави.

"На бизнесмена е съставен акт и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 2000 лева, както е по закон“, уточни зам.-кметът.

"Досега никога тук не е разрешавано да бъдат правени частни партита. Трябва сериозен дебат в Общинския съвет и да помислим как това да не се случва повече“, коментира още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?