Пиърс Броснан “залавя” Радован Караджич във филм на Ричард Шепърд

Пиърс Броснан “залавя” Радован Караджич във филм на Ричард Шепърд

Най-издирваният от Хагския трибунал босненски сръбски лидер Радован Караджич бива заловен, но не от войските на КФОР или от босненските или сръбските власти, а от самия Джеймс Бонд, но в ново превъплъщение.

"Уорнър индипендънт пикчърс" подготвя черната комедия  "Пролетна ваканция в Босна" за двама американски журналисти, които на почивка в Босна за малко не залавят Радован Караджич, съобщава в последния си брой сръбският в. Блиц, цитиран от БТА.

Сценарист и режисьор на филма е Ричард Шепърд. Главните роли би трябвало да играят Пиръс Броснан, Грег Кинер и Ричард Шепърд, а все още не е съобщено кой ще играе ролята на Караджич.

"Пролетна ваканция в Босна" се базира на разказ за журналисти, погрешно взети за агенти на ЦРУ, което ги приближава до Радован Караджич. Разказът е написан от Скот Андерсън.

Журналистите заминават на почивка в Босна пет години след приключването на  войната. Случайно пред тях изниква възможността да заловят Радован Караджич, но откриват, че американското правителство всъщност не иска той да бъде заловен.

Екранизирах авантюрите на журналистите, тъй като бях заинтригуван от тези момчета, които рискуват живота си, за да изяснят много детайли, свързани с военните престъпления, каза Ричард Шепърд.

За да се подготви за филма, Шепърд ще пристигне в Босна да се запознае по-добре с манталитета на местното население, посочва в. Блиц.

Споделяне

Още от Балкани

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?