Питейната вода с антифриз ограничена само до една улица в Костинброд

Ограничението за ползване на водата в Костинброд, заради изпуснат във в торник антифриз във водопровода, вече е само за живеещите на улица "Калоян", съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Вероятно в петък вече ще може да се пускат чешмите, но решението ще бъде взето след като излязат резултатите от третите проби в засегнатия участък на водопроводната мрежа.

Инцидентът стана при ремонтни дейности на отоплителна инсталация в града.

Няма отклонения в качествата на водата в останалата част на Костинброд и тя е годна както за пиене, така и за битови нужди, уверяват от здравното ведомство, позовавайки се на резултатите от две поредни взети проби от водопроводната мрежа. Резултатите са получени в специализираните лаборатории на здравната инспекция и отговарят на показателите.

Водопроводите в града са изградени на различни линии и всякакво замърсяване е технологично невъзможно да засегне други райони на населеното място, допълват от министерството. Там водата е годна както за пиене, така и за битови нужди и това е потвърдено от взети проби в различни точки на града.

Споделяне

Още от България