Платено “Право“ все пак ще има - в УНСС срещу 3 000 лв.

УНСС обяви прием за платено обучение. От висшето учебно заведения обявиха такъв за четири специалности - 100 свободни места за “Право“, 25 места за “Икономика и бизнес“, 50 места за “Финанси, счетоводство и контрол“ и 25 места за “Администрация и управление“.

След като от Софийския университет попариха надеждите на кандидат-студентите, че няма да обявяват платен прием в една от най-желаните специалности “Право“, а след това се отказаха изобщо да обявяват платен прием, сега от УНСС дават такава възможност.

Годишната такса за платено обучение за направление “Право“ е 2 771 лв., а за останалите три направления - 1 732 лв.

За платено обучение в УНСС могат да кандидатстват само участвалите в класирането за държавна поръчка, но незаписани за студенти. Заявленията се приемат в Центъра за прием на документи на УНСС от 23 август (понеделник) до 27 август (петък) от 8.30 ч. до 16.30 ч. Класирането ще бъде обявено на 30 август (понеделник).

Досега от другите по-големи висши училища само Университетът по архитектура, строителство и геодезия дава заявка, че може да има платен прием. На сайта си УАСГ съобщава, че платен прием ще се извърши след решение на Академичен съвет през септември преди началото на учебната година.

Желаещите кандидати за платена форма (успешно издържали конкурсните изпити) могат да заявят своето желание с молби в деловодството на университета, като посочат входящ номер от кандидат-студентската 2010, какво са приети и за каква специалност кандидатстват в платена форма.

От Югозападния университет "Неофит Рилски" също са заявили готовност да пристъпят към приемане на студенти в платена форма на обучение, но все още не са обявили прием.

Споделяне

Още по темата

Още от България