Плевнелиев поднови поканата към кралица Елизабет II

Принц Едуард и президентът Росен Плевнелиев. Сн. БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с Негово кралско височество принц Едуард, херцог на Кент, пред когото поднови поканата към Нейно величество кралица Елизабет II да посети България в удобно за нея време, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Военните конфликти в Европа през ХХ век доказаха, че мирът няма алтернатива. Помирението и толерантността са в основата на идеята за обединена Европа и този успешен пример трябва да бъде насърчен" е заявил президентът Росен Плевнелиев по време на срещата.

Принц Едуард е на посещение в България по покана на президента по повод отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война.

"От регион на конфликти Балканите днес са единни в желанието си да бъдат част от Европейския съюз и България ще продължи да подкрепя усилията на държавите от Западните Балкани в тази насока", е посочил държавният глава.

Обединеното кралство е четвъртият по големина инвеститор в България. През 2012 г. двустранният стокообмен надхвърля 760 млн. евро и според президента Плевнелиев високите технологии, строителството и аутсорсингът на бизнес услуги са сфери, в които има висок потенциал за нови британски инвестиции у нас.

Споделяне

Още от България