По случай 10-годишния си юбилей Facebook подари персонално видео за всеки потребител

По случай 10-годишния си юбилей Facebook подари персонално видео за всеки потребител

Най-голямата социална мрежа в света Facebook стана на 10 години. Проектът стартира на 4 февруари 2004 г. от стая в общежитието на университета Харвард като начин на студентите да се свързват с приятелите си. Днес ползвателите на мрежата, създадена от Марк Цукърбърг, наброяват 1.2 милиарда души.

Facebook отбелязва своя юбилей с персонален подарък за всеки потребител. На страницата "А Look Back" всеки потребител с активен акаунт може да види специално видео, което прави кратък преглед на дейността му в социалната мрежа от деня на регистриране на неговия акаунт. Във всеки клип се съдържат 20-те "най-големи моменти" на съответния потребител.


Клиповете са предварително създадени от екипа на Facebook, който ги е подготвял през последните няколко месеца. В началото изработването на един видеоматериал е отнемало 17 минути. След създаване на специализиран софтуер, шаблон и оптимизиране на системните ресурси сега един клип се генерира за около минута.

По случай годишнината вицепрезидентът на компанията Никола Менделсън сподели кое е най-хубавото нещо на Facebook: Това, което обичам най-много е фактът, че позволява на хората да се свързват и споделят най-важните за тях неща. Мрежата е на разположение за най-специалните моменти в живота им - когато се женят, раждат им се бебета, започват нова работа. Но е и насреща, когато изпитват трудности. В много отношения Facebook е отражение на живота.

Споделяне

Още от Свят