Съдържание от "Артекс"

По време на криза се инвестира в качествени имоти

По време на криза се инвестира в качествени имоти

Имотът остава една от най-сигурните опции за инвестиция в момент на криза, но той трябва да бъде подбран внимателно.

"Трябва винаги да се работи с проверени строители. Особено в този момент. Хората да залагат на строителни компании, които са минали успешно през предните кризи", смята Александър Лозанов, брокер на недвижими имоти в София. Според него по време на криза се появяват най-качествените имоти на пазара.

"В момента е по-добре да се инвестира в имот, отколкото парите да стоят в банка с ниски лихви и несигурността с инфлацията. Перспективата е добра и с оглед предстоящото влизане на България в чакалнята за еврозоната, което ще доведе до допълнителна стабилност на пазара", коментира Лозанов.

При избора на имот е важно потребителите да се доверят на компании, които са доказали името си не само чрез качеството на работата си, но и чрез устойчивостта си пред предизвикателствата на пазара. Новите тенденции в жилищното строителство са истинско предизвикателство пред фирмите в бранша и не всички имат възможността да се справят с него. Но има и компании, които могат да отговорят на тези изисквания.

Като "Артекс", които през годините се доказаха като безкомпромисни по отношение на качество на строителството и изключително активни във внедряването на иновативни идеи в проектите си. "Категорично именно за такива компании като "Артекс" говорим, които могат да бъдат сигурен и проверен партньор в кризата. Нивото е изключително високо", коментира брокерът Александър Лозанов.

Традиционното бутиково строителство на компанията става по-достъпно с мащабните и различни по вид, стил и локации проекти, които реализират – "Диамант 2", "Хармония", "Авигея" и "Тинтява". В тях са заложени и иновации в строителството, които са реализирани и в предходни проекти на "Артекс".

Пречистване на въздуха

Сред тях е рекуперационната система за вентилация на въздуха. При нея отработеният въздух от помещенията се извежда и филтрира, за да не се замърсява външната среда. От друга, страна неговата температура се използва за затопляне или охлаждане на внасяния отвън въздух. Това топлинно взаимодействие предотвратява енергийни загуби.

Въздухът, подаван в помещенията, преминава през система на много по-фини филтри, за да се отстранят полените, вредните газове и фините прахови частици.

Ефективно осветление

При проектирането на новите сгради на "Артекс" се обръща специално внимание и на оптималните параметри на ослънчаване. Слънцезащитните системи могат да намалят нуждата от потребление на енергия с повече от 45%. Интегрирани и комбинирани слънцезащитни системи предпазват от вредата на прекомерното лъчение, съхранявайки естествената светлина. Това се постига чрез високоселективни стъкла, отчитащи високото слънцестоене през лятото и отразяващи UV-лъчите. От друга страна, акумулират слънчевите лъчи през зимата.

В проектирането на вътрешните интериорни пространства на бъдещите сгради се залагат инсталации и материали, които пречистват въздуха чрез йонизиране или фотокатализа (като "кориън" и други) и осигуряват максимална защита от патогени в общите части на жилищните сгради. Общият разход на енергия може да се снижи значително чрез дебелината на фасадната топлоизолация и високия клас алуминиеви фасадни системи.

Разделното събиране на отпадъци е предварително организирано. Изхвърлянето на сметта става през сметопроводи от всеки етаж до сутерена на сградата, от където боклукът се извозва. И не на последно място в новите мултифункционални сгради има инсталации от висококачествена неръждаема стомана, които осигуряват безупречно качество на питейната вода.

Комфортът спестява пари

Истински загрижените за качеството на жизнената си среда хора инвестират в този тип строителство, което носи допълнителна стойност не само на собственика, но и на обществото.

След тази криза пазарът за имоти вече няма да бъде същият. Хората все по-задълбочено и разумно подхождат към инвестициите си и са наясно, че имотът, освен най-стабилния инвестиционен инструмент в несигурни времена, вече е и най-сигурната и здравословна крепост, в която не просто да пребиваваме, а да живеем качествен и пълноценен живот.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?