Почина бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев

снимка БГНЕС

Във вторник е починал бившият регионален министър и вицепремиер в правителството на ОДС Евгений Бакърджиев. По-рано през деня 66-годишният бивш политик е бил опериран в ИСУЛ след прекаран коронавирус.

Евгений Бакърджиев е роден на 10 февруари 1955 година в София. Завършва Висшия институт по архитектура и строителство, специалност "Промишлено и гражданско строителство".

През 1989 година той става член на Българския земеделски народен съюз "Никола Петков", който е част от коалицията СДС. От 1991 до 1995 година е кметски наместник на район Изгрев в София.

През 1995 година е избран за лидер на столичната организация на СДС, а по-късно същата година и за председател на Столичния общински съвет. Ръководи предизборните кампании на Стефан Софиянски за кмет на София през 1995 година, на Петър Стоянов за президент през 1996 година.

Бакърджиев ръководи националната стачка на Обединените демократични сили (ОДС) за сваляне правителството на Жан Виденов (БСП) от власт.

При съставянето на правителството на Иван Костов, Евгений Бакърджиев става заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?