Починалите вследствие на отравяне с масло за вана в Иркутск станаха 58

Починалите вследствие на отравяне с масло за вана в Иркутск станаха 58

Починалите в резултат на отравяне с масло за вана в сибирския град Иркутск във вторник станаха 58, предаде Франс прес, като се позова на местното подразделение на руското здравно министерство.

В болница с признаци на отравяне са постъпили 97 души. Според данни от днес на обяд 58 от тях са починали, 38 остават на лечение, а един човек е бил изписан, каза говорителката на ведомството Татяна Лебедева, цитирана от агенция Интерфакс.

Кметът на Иркутск Дмитрий Бердников обяви извънредно положение в града с 600 000 жители, намиращ се на повече от 4200 км от Москва, и обеща отговорните за трагедията да бъдат намерени и наказани, се казва на уебсайта на общината.

Поглъщането на 20 до 50 милилитра метанол е достатъчно да убие човек, обясни главният токситолог на Иркутска област Алексей Третяков. Жертвите на отравянето в Иркутск са пили много по-големи количества, каза той пред агенция РИА-Новости.

Домашно произведеният алкохол и домакинските препарати, съдържащи алкохол, се използват широко в бившия СССР като по-евтин заместител на традиционните алкохолните напитки и ежегодно вземат много жертви.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?