Подготвят се помощи за фуражи и изкупено овче мляко

Фермерите ще бъдат финансирани при закупуване на фуражи и количества изкупено овче мляко, произведено от 1 март до 15 май 2007 г., съобщи зам.-министърът на земеделието и продоволствието Светла Бъчварова. В петък тя се срещна в Кърджали с животновъди, които в понеделник блокираха главния път до Момчилград с искания за държавно подпомагане при изхранването на животните в зимния период.

Мярката за държавните помощи ще се изготви от експертите на Държавен фонд "Земеделие", каза Бъчварова. Тя допълни, че друга възможност за решаване на проблема е да се оптимизират на сроковете за почистване на мерите и пасищата. Обсъдена е била и възможността да се облекчат условията за кандидатстване за финансиране по програма "Родопи".

Ще бъдат обсъдени и промени за оптимизиране на наредбата за ветеринарно-санитарните изисквания при отглеждане на селскостопански животни.

Идната сряда контактна група от представители на млекопроизводителите и животновъдите са поканени на среща в София в централата на фонд "Земеделие" за уточняване на детайлите по предложените мерки.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?