Подписва се договорът за строеж на Дунав мост ІІ

Договорът за проектиране и строителство на втория мост над река Дунав при Видин – Калафат ще бъде подписан във вторник, съобщиха от транспортното министерство в понеделник. Заедно с фирмата за строител на обекта, ще бъде обявен и кандидатът спечелил международният търг за строителен надзор върху дейностите за изграждане на мостовото съоръжение.

Фирмата, която печели международния търг за проектиране и строителство на втория мост над Дунав, ще бъде официално съобщена утре. В началото на януари един от кандидатите – испанската строителна компания “ФСС Конструксион (Fomento de Construcciones y Contratas) обяви, че е избрана за главен изпълнител на обекта. Тя предложи най-ниската ценова оферта от малко над 105,2 млн.евро и направи 5 % отстъпка от тази цена.

Конкуренти в търга за строителството на моста бяха и френско-българският консорциум “Венси(Франция)/ Главболгарстрой/ Мостстрой” с оферта от над 268, 2 млн. евро; германско-френският консорциум “Зюблин/ Ейфел конструкшън металик” с оферта от почти 158,3 млн.евро и френско-италианско-българския консорциум “Буик/Трансстрой Варна/Ризани де екхер” с оферта от над 183,1 млн. евро.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?