Политическият кастинг на Слави Трифонов ще се проведе в първите дни на февруари

Водещият на бТВ няма да ползва ефира на телевизията, а ще излъчва интервютата онлайн

Политическият кастинг на Слави Трифонов ще се проведе в първите дни на февруари

Интервютата за работа с кандидатите за политици, подали документи до Слави Трифонов, ще започнат през февруари. Това обяви водещият на "Шоуто на Слави" в ново писмо до медиите.
Кастингът за политическия проект на Трифонов обаче няма да се излъчва в телевизионния ефир на бТВ, където продължава да тече "Шоуто". Вместо това - той ще бъде предаван на живо в онлайн среда.

Разговорите ще се проведат на 2, 3 и 4 февруари.

"Аз и моите колеги от Инициативния комитет за провеждането на Референдума, решихме да ви покажем други хора - различни от сегашните политици. Образовани и доказали качествата си. Хора, които могат да представляват България и всички нас в съвсем друга светлина. Да бъдат политиците, които заслужава една модерна и цивилизована държава", се казва в писмото на Трифонов.

Той посочва, че от началото на инициативата е получил запитвания от общо 3 777 души: "Хора от различен пол и възраст. Хора, завършили различни университети, включително и най-престижните в света. Хора с изумителна биография".

Най-искрено изразявам огромната си благодарност и уважение към всеки един от тях. Държа да отбележа и че почти всички българи, които са на върха в световни университети, като преподаватели, или българи, които имат много успешен бизнес из целия свят, почти всички от тези българи се съгласиха заедно да проведем събеседването с желаещите да участват в подобен проект", казва още той.

Трифонов припомня и референдума, който организира, но този път не отправя нито заплахи към парламента, нито искания. Въпреки че първоначалните му анонси бяха в тази посока.

"С всеки изминал ден става все по-ясно, че политическата класа и начинът, по който тя се избира в нашата Родина, са нещо архаично, неспособно, зациклило, корумпирано и има нужда от брутална промяна. Между другото така пожелаха над 2 милиона и половина от българските избиратели чрез законен Референдум. Предполагам сте много щастливи от това, че България е председател на Съвета на ЕС, но дали това по някакъв начин ви кара да се чувствате по-добре, се съмнявам", отбелязва Трифонов.

Анонсът за политическия проект на Слави Трифонов беше направен през септември 2017 г. Малко след това водещият обяви, че ще търси "талантливи, квалифицирани и морални българи", които могат да управляват страната.

До момента не е обявено категорично дали ще се прави партия, ако има такава – какво ще е името ѝ, какви ще са политическите ѝ възгледи, както и откъде ще дойде финансирането за нея.

Споделяне

Още от България