Полицай от Оряхово катастрофира и взе за кратко заложник

Полицай от Оряхово е катастрофирал в понеделник следобед, а след това за кратко е взел и заложник, съобщиха във вторник от полицията във Враца. 37-годишният К.К. е блъснал личния си автомобил бетонен стълб на кръстовище в град Мизия. След това инцидента полицаят изоставил автомобила и тръгнал по пътното платно в посока село Войводово.

Той настигнал жена, която вървяла по пътя и я задържал, като я заплашил със служебното си оръжие.

Пред пристигналите на мястото полицейски служители и психолога на ОД МВР Враца, К.К. заявил, че иска да разговаря с родителите си, на които ще предаде и пистолета си.

 

След кратък разговор с психолога и ръководството на полицията във Враца, К.К. предал оръжието си. Пострадали при инцидента няма. К.К. е главен полицай в районното управление в Оряхово и има 17 години стаж в системата на МВР.

 

Все още няма обяснение за неговото поведение. От полицията съобщава, че ще има проверка на емоционалното състояние на служителя, който в минутите след катастрофата е бил във видимо нервно разстройство. На жената е оказано съдействие от психолога на областната дирекция на МВР във Враца. 

Споделяне

Още от България