Полицаят, застрелял дете в САЩ заради играчка, открил огъня удивително бързо

Полицаят, който смъртоносно простреля в САЩ в парк 12-годишно момче, което било с пистолет играчка, е стрелял от секунда и половина до две, след като е спрял с патрулката,
съобщи полицията. През тези няколко мига той три пъти е заповядал на момчето да вдигне ръце, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

Градските власти показаха запис от камера за сигурност, запечатал стрелбата срещу Тамир Райс, който, както се оказа, е носел пневматичен пистолет, който стреля с пластмасови топчета. На записа, който е без звук и е малко накъсан, се вижда дете, което изглежда скучае, само е в парка, разхожда се и от време на време протяга дясната си ръка, в която изглежда държи пистолет, говори по мобилен телефон, седи на маса за пикник.

След стрелбата се оказа, че пистолетът не е истински. Той е бил обаче без ярко оранжевия накрайник, който обикновено се слага на такива оръжия, за да се покаже, че не са истински.

Полицията пристигнала, след като на спешния телефон 911 било получено обаждане, че в парка има човек, който насочва срещу хората оръжие, "което вероятно не е имитация".

Съобщено бе и кой е полицаят, който е стрелял. Това е Тимъти Лоумън, на 26 години, започнал работа в полицията през март. Другият полицай, който по време на инцидента, не излиза от патрулката, е работел в полицията на Кливланд от 2008 г. И двамата са в отпуск, докато бъде взето решение дали да бъдат подведени под отговорност.

Учудващото в показаното видео е бързината, с която е открита стрелбата, отбелязва Асошиейтед прес. Вижда се, че Тамир седи на маса за пикник в беседка. Той се изправя, в кадъра отдясно се появява полицейска кола и спира на тревата, само на няколко метра от Тамир. Отваря се дясната предна врата и Лоумън стреля, преди другият полицай да е успял да стане от мястото на шофьора.

Според заместник-шефа на полицията Тамир е бил на по-малко от три метра от полицая, когато той е стрелял. Намирал се наблизо агент на ФБР е пристигнал минути по-късно на мястото и се е оказал първа помощ на Тамир. Три минути по-късно дошли и парамедиците. Тамир почина по-късно в болница.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?