Полицията е задържала 135 души от началото на протестите досега

Полицията е задържала 135 души от началото на протестите досега

Общо 135 души са били отведени в районните полицейски управления в хода на протестните действия в София от 14 до 5 юли, съобщиха от пресцентъра на МВР. От тях 101 от тях били без лични документи, за което са им съставени актове.

Срещу 17 души, засечени със забранени от закона предмети /боксове, вериги, ножове/, са образувани преписки. На 7 нарушители на обществения ред са снети обяснения и освободени.

Двама са осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство. На единия е наложена глоба от 200 лв., а другият е признат за виновен и делото е прекратено, сочи обобщената информация на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Образувани са 11 бързи производства, от които 6 за хулиганство, 1 за притежание на взривоопасни вещества, 2 за притежание на наркотични вещества, 2 за "унищожаване и увреждане". Общо 763 души са предупредени с протоколи.

Столичната полиция продължава да обезпечава обществения ред и сигурността по време на протестните действия. МВР благодари на гражданите, че запазват мирния характер на протеста, завършва съобщението.

Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължават и тази вечер - за 23-и ден. В София те традиционно започват в 18.30 на площад "Независимост" между Министерския съвет и Президентството.

Споделяне

Още от България