Полицията призова за добър обществен ред в Новогодишната нощ

Столичната полиция призовава към добър обществен ред в Новогодишната нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР в сряда.

На пл. "Княз Александър Първи", където ще се състои концерт, организиран от Българската национална телевизия и Столичната община, няма да се допуска внасянето на алкохол в стъклени бутилки, както и пиротехнически изделия. Очаква се кулминацията на празника да бъде след 22.00 ч. на площада.

Заради концерта, съгласно заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, от 8.00 ч. на 30 декември до 14.00 ч. на 1 януари е забранено влизането в двете посоки на превозни средства по бул. "Цар Освободител" между площад "Независимост" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "Дякон Игнатий" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител", по ул. "Аксаков" между ул. "Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий", по ул. "Княз Александър Първи" между ул. "Съборна" и площад "Княз Александър Първи", както и по ул. ''Леге'' между ул. ''Съборна'' и площад ''Атанас Буров''. Паркирането в района на площада също е забранено до 14.00 ч. на 1 януари 2010 г., посочват от МВР.

За посетителите ще бъдат изградени няколко контролно-пропускателни пункта на подходите към площад ''Кн. Александър Първи''. Те ще бъдат на бул. ''Цар Освободител'' от страната на ул. ''Раковски'' и от страната на БНБ, както и на ул.''Малко Търново'' и ул.''Московска'', на ул.''Дякон Игнатий" и ул."Аксаков", както и на ул."Княз Александър Първи" и ул."Съборна".

За паркиране на личните автомобили се препоръчват площад "Александър Невски", площад "Народно събрание", пространството пред Националния стадион "Васил Левски", паркинга на Телефонната палата и всички улици около площад "Кн. Александър Първи". Синята зона няма да работи, уточняват от СДВР.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?