Полицията проверява версия за убийство от ревност на двамата застреляни в Пазарджик

Най-вероятно личен е мотивът за убийството на старши-лейтенант Паулина Стоилова и на подп. Светлин Апостолов, които бяха намерени застреляни вчера в Центъра за обучение на гранични полицаи в Пазарджик.Това обяви на специална пресконференция днес шефът на РДВР- Пазарджик подп. Жоро Стоицев, цитиран от БТА.

Разследващите не изключват мотивът за престъплението да е ревност или корист.

Двамата преподаватели по физическа подготовка бяха намерени от курсисти около 15,30 часа вчера в кабинет в сградата. Според полицията най-вероятно убийството е извършено около обяд на същия ден.

Полицията работи по шест версии, стана ясно от думите на шефа на РДВР-Пазарджик. Разследването по убийството на 39-годишния подп. Светлин Апостолов и 38-годишната старши лейтенант Паулина Стоилова е продължило цяла нощ.

По-рано днес подп. Стоицев заяви пред БНР, че има кръг от заподозрени за двойното убийство.

Трима са евентуалните извършители на престъплението. От МВР твърдят, че е стреляно с мъжка ръка. Убиецът е произвел два последователни професионални изстрела. Не се изключва и версията той да е човек от центъра. Предполага се, че жертвите са познавали убиеца и са имали спор с него. Пропускателният режим в сградата е изключително строг, затова се смята, че е човек, който може спокойно да влиза в района и да борави с оръжие.

До късно снощи е бил разпитван съпругът на Паулина. Няма повдигнато обвинение срещу него. Негови колеги са категорични, че не е замесен в убийството на съпругата си. Той е надзирател в пазарджишкия затвор и е бил на работа по време на убийството.

На мястото на престъплението са открити гилзи от "Макаров". Според Стоицев най-вероятно оръжието на престъплението е пистолет "Макаров", но все още не е открито.

В момента се прави балистична експертиза в Института по криминалистика. На място в Пазарджик пристигна и директорът на националната полиция ген. Васил Василев. Той обаче отказа да разговаря с журналистите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?