Полицията в Добрич разби наркобанда след двугодишно разследване

Полицията в Добрич разби наркобанда след двугодишно разследване

Полицията в Добрич разби организирана престъпна група за наркоразпространение след двугодишно разследване, съобщи пресцентърът на МВР в понеделник. Арестувани са десет души.

Бандата е имала строга йерархична структура на четири нива. Членовете от различните нива не са се познавали по между си.

Отговорниците за всяко едно от нивата са отчитали оборота пряко на ръководителя. Трима души от групата имали специални функции - изпълнявали са наказателни акции спрямо най-ниските нива за гарантиране на контрол по веригата и за силово налагане на "вътрешния ред" в структурата.

Групата се е занимавала с разпространяване на хероин, амфетамини, екстази и марихуана на територията на област Добрич.

Открити са тайниците, ползвани от групата за съхраняване на предстоящите за продажба наркотици. Използвани са маскирани изкопи, разположени в горски местности в околностите на Добрич. Достъп до тях имали членове от второ ниво, които по указания на ръководителя на групата ги зареждали или доставяли оттам дрогата.

Точно при една от "совалките", на 15 декември, към 19 часа при съвместно предприети оперативни действия са установени двама от членовете на групата, докато се придвижвали с лек автомобил към гориста местност край Добрич, за да заредят едно от депата с наркотици.

Те са задържани докато разкопавали тайника, откъдето са иззети намерените в него 300 грама амфетамин, а у един от един от двамата са открити и 25 грама марихуана.

При обиските освен наркотици са открити газови и бойни пистолети и боеприпаси за тях, везни за измерване на дрогата, преносими радиостанции, заглушители за мобилни телефони и полицейски радиосигнали.

Споделяне

Още от България