Полицията залови 120 кг амфетамин

Полицията залови 120 кг амфетамин

Трима души бяха арестувани при операция "Амфетамините" в Старозагорско. Двамата бяха задържани късно вечерта в четвъртък, а третият - на следващия ден, след бягство и повече от 18-часово издивране.

36-годишният софиянец Атанас Шавулев бе задържан около 16.50 часа в петък, в  слънчогледова нива между селата Тракия и Бял Извор.

Мъжът бе обявен за общодържавно издирване, след като снощи е изоставил в гориста местност край село Тракия управляваният от него лек автомобил "Волво", натоварен със синтетични наркотици и се е укрил.

Акцията по задържането на софиянеца продължи повече от 18 часа. В търсенето участваха сили на сектор БОП и ОДМВР - Стара Загора и СПУ - Пловдив.

Шавулев се изплъзна от силите нареда, след като късно в четвъртък вечерта в района на село Тракия полицията е задържала два автомобила. В единия е имало около 120 килограма амфетамини. Арестувани са 32-годишният Велизар Дандаров - Заро и 34-годишният Васил Шавулев. И двамата са криминално проявени, с регистрации за кражби, грабежи, причиняване на телесни повреди.

Установено е, че първият автомобил "Мерцедес" е бил конвоиращ пратката, а голямото количество амфетамини са били във втория автомобил - "Волво".

"Волвото" с амфетамините е било шофирано от 36-годишния Атанас Шавулев, брат на Васил Шавулев. При задържането на наркотика Атанас Шавулев избягал в гората.

По-късно от МВР допълниха, че в рамките на акцията е била открита и таблетираща машина в столичния квартал "Овча купел". Оборудването е било в гараж, където са намерени и 50 грама марихуана, а в апартамент на същия адрес имало около 50 дози хероин. 

Шест адреса са били претърсени в столицата при операцията, насочена срещу пресичането на нелегалната търговия с наркотици.

Споделяне

Още от България