Помпейо ще се срещне с Путин в Москва

Майк Помпейо

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще посети Русия от 12 до 14 май и ще се срещне с руския президент Владимир Путин и с министъра на външните работи Сергей Лавров, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки изявление на Държавния департамент.

Помпейо ще отиде в Сочи на 14 май, за да се срещне с Лавров и Путин. Той ще обсъди с тях редица двустранни и многостранни предизвикателства, се подчертава в изявлението.

На 13 май в Москва Помпейо ще се срещне със служители на посолството на САЩ, представители на американския бизнес и американски студенти. Държавният секретар на САЩ освен това ще положи венец на Могилата на Незнайния воин.

В сряда руското външно министерство съобщи, че по време на посещението си Помпейо ще обсъди с Лавров двустранните отношения, ситуацията във Венецуела, Сирия и Украйна, припомня ТАСС.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се опитва да установи по-тесни връзки с Русия. Посещението на държавния секретар обаче ще дойде в момент, когато Москва и Вашингтон заемат различни позиции по редица въпроси, отбелязва Ройтерс.  

Споделяне

Още от Свят