Пореден ремонт на ремонта в София

Пореден ремонт на ремонта в София

Пореден ремонт на ремонта ще се прави в София. Става въпрос за реновирането на част от бул. "Константин Величков", който включва и изграждането на обособено трасе за градския транспорт. Заради забавяне на изпълнението и некачествени материали, предварително посоченият изпълнител ще бъде сменен.

Идеята на общината беше в този участък автобусите да се движат по трамвайните релси и за целта трябваше да бъдат направени перони по средата на булеварда и да се сложат прегради, които да отделят лентите за градския транспорт от тези за колите.

При проверка на трасето в сряда зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обяви, че строителят на обекта ще бъде сменен заради забавеното изпълнение на работата и използването на некачествени материали. Проектът се правеше от консорциум "Амфисия" - обединение между "Нови технологии на България" и "Франко Джузепе" - Италия. Консорциумът има договор за текущо поддържане на улиците в няколко столични района, сред които и този, в който се намира въпросната отсечка от бул. "К. Величков".

В рамките на договора той трябвало да направи 6 перона и да постави "делинеатори", които да разделят градския транспорт от автомобилното трасе. "Възлагането по този проект е направено през юли, като до момента строителят е извършил пероните и част от делинеаторите, но контролът по качеството показва, че те не са на нужното ниво", обясни Крусев. Конкретно ставало въпрос за плочките по пероните, които нямало да издържат на атмосферните условия. За това и не били сложени. Работата ще бъде довършена от общинското дружество "Софинвест", а отстраненият изпълнител ще бъде глобен.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?