Пореден трагичен инцидент на пътя Русе – Бяла

Трима загинаха, жена и 4-годишно дете са в тежко състояние след сблъсък между две коли

Снимка: БГНЕС

Трима загинали, една тежко ранена жена и 4-годишно дете в кома – това е трагичната равносметка от поредния инцидент, който пътя Русе – Бяла, известен с голямата концентрация тежки катастрофи, предаде БГНЕС в понеделник.

Катастрофата стана малко след 11.00 часа на разклона за село Тръстеник. По предварителна информация шофьор на "Рено" е предприел маневра за включване в движението към Русе с обратен завой. В този момент по главния път се е движила "Шкода", в която са пътували мъж, две жени и малко дете. Ударът е бил много силен, като при сблъсъка "Шкода"-та се е запалила.

Сигналът за инцидента е бил подаден от очевидец, който е започнал да гаси огъня с пожарогасител, съобщи пристигналият местен полицейски началник Георги Великов. Пристигнали са два екипа на пожарната, както и екип на Гражданска защита, който да разреже ламарините.

При удара на място е загинал водачът на "Шкода"-та, а останалите пътници са били тежко ранени. 4-годишното дете е изпаднало в кома. В тежко състояние е бил и шофьорът на "Рено"-то, който е пътувал сам. Те са откарани от три линейки на "Спешна помощ" в болницата, но в спешното отделение едната от жените и водачът на френската кола са починали от травмите си.

Другата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и с вероятен мозъчен кръвоизлив, ще бъде оперирана по спешност. За 4-годишното дете има реален шанс да излезе от комата и да се събуди, засега е настанено в болницата.

Заради тежкия инцидент трафикът по пътя Русе-Бяла бе сериозно затруднен. И в двете посоки се образуваха километрични колони от автомобили, поради което се наложи да бъде направена спешна реорганизация на движението. Причините за катастрофата се изясняват.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?