Пореден трагичен инцидент на пътя Русе – Бяла

Трима загинаха, жена и 4-годишно дете са в тежко състояние след сблъсък между две коли

Снимка: БГНЕС

Трима загинали, една тежко ранена жена и 4-годишно дете в кома – това е трагичната равносметка от поредния инцидент, който пътя Русе – Бяла, известен с голямата концентрация тежки катастрофи, предаде БГНЕС в понеделник.

Катастрофата стана малко след 11.00 часа на разклона за село Тръстеник. По предварителна информация шофьор на "Рено" е предприел маневра за включване в движението към Русе с обратен завой. В този момент по главния път се е движила "Шкода", в която са пътували мъж, две жени и малко дете. Ударът е бил много силен, като при сблъсъка "Шкода"-та се е запалила.

Сигналът за инцидента е бил подаден от очевидец, който е започнал да гаси огъня с пожарогасител, съобщи пристигналият местен полицейски началник Георги Великов. Пристигнали са два екипа на пожарната, както и екип на Гражданска защита, който да разреже ламарините.

При удара на място е загинал водачът на "Шкода"-та, а останалите пътници са били тежко ранени. 4-годишното дете е изпаднало в кома. В тежко състояние е бил и шофьорът на "Рено"-то, който е пътувал сам. Те са откарани от три линейки на "Спешна помощ" в болницата, но в спешното отделение едната от жените и водачът на френската кола са починали от травмите си.

Другата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и с вероятен мозъчен кръвоизлив, ще бъде оперирана по спешност. За 4-годишното дете има реален шанс да излезе от комата и да се събуди, засега е настанено в болницата.

Заради тежкия инцидент трафикът по пътя Русе-Бяла бе сериозно затруднен. И в двете посоки се образуваха километрични колони от автомобили, поради което се наложи да бъде направена спешна реорганизация на движението. Причините за катастрофата се изясняват.

Споделяне
Още от България