Пощенски пликове с бял прах предизвикаха тревога в Норвегия и Швеция

Пощенски пликове с бял прах предизвикаха тревога в Норвегия и Швеция

Няколко пощенски плика, съдържащи неустановен бял прах, предизвикаха тревога в два пощенски клона в Норвегия и Швеция и бяха предадени за експертен анализ, съобщи полицията в двете държави, цитирана от ДПА.


В Норвегия 44 служители бяха откарани в болница за преглед, след като снощи в пощенския им клон в община Стоке, на юг от Осло, се разтворил плик, съдържащ бял прах. Той е бил покрит и поставен на сигурно място съгласно процедурите, заявиха местната полиция и пощенската служба пред Норвежката радио-телевизионна компания.


Няколко служители са получили раздразнение на дихателните пътища и кожата, но след лекарско наблюдение е било преценено, че всички могат да бъдат изписани.

Норвежкият институт за изследвания в сферата на отбраната ще извърши анализ на субстанцията.

Няма данни нито за подателя, нито за получателя на плика. Пощенският клон в Стоке е временно затворен.

В съседна Швеция бяха установени два подозрителни пощенски плика тази сутрин. Това стана в пощенски клон в предградие на Стокхолм.

Служителите не са показали някакви симптоми, но все пак е преценено 29 души да бъдат подложени на процедури по обеззаразяване. Местната полиция заяви, че част от пощенския клон е била отцепена.

Споделяне

Още от Европа