Потопът провали оценяването за VІІІ клас на езиковите гимназии във Варна и Добрич

Заради бедственото положение в района на Североизточна България, бе отменен изпита за национално външно оценяване на ученици в осми клас от езикови паралелки в профилирани и професионални гимназии във Варна и Добрич. Отменени са и всички учебни занятия, съобщи Министерството на образованието и науката в петък.

 

Въпреки усложнената обстановка и във Велико Търново, там няма да бъде преустановен учебният процес в училищата и детските градини. Във всички 20 училища ще се проведе националното външно оценяване за осмокласниците с интензивно изучаване на чужд език.

 

По данни на Регионалния инспекторат по образованието във Варна има наводнени училища, обяви още ведомството. Проблеми има в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна, Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Д.И.Менделеев", Трета природо-математическа гимназия "Акад. Методий Попов", Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски", Варненската морска гимназия "Св. Николай Чудотворец" в квартал Аспарухово и в СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов". Наводнени са и две детски градини в квартала.

 

В общежитие "Михаил Колони" във Варна могат да бъдат настанявани хора, които са останали без подслон.

Споделяне

Още от България