Повдигнато е обвинение на майката на изоставеното в "Младост" бебе

Повдигнато е обвинение на майката на изоставеното в "Младост" бебе

Майката, която изостави детето си в столичния квартал "Младост", е с повдигнато обвинение за това, че не е полагала достатъчно грижи за него. Това стана ясно след като жената беше разпитана в 7-мо РПУ - София. Прокуратурата започва производство по чл.182 ал.1 от Наказателния кодекс: "Родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание”.

Най-вероятно обаче на 38-годишната Мария Иванова няма да ѝ бъде наложено наказание, защото е нямала предишни провинения, съобщи БНР.

Преди ден жената обяви, че съжалява за постъпката си и иска да си върне детето, но има нужда от помощ. Предстои социалните служби да направят оценка на способността ѝ да се грижи за детето и условията на живот.

Според Мария Чомарова, психотерапевт в асоциация "Анимус”, в момента за детето е много важно да е с майка си и то е травмирано от раздялата с нея. "Анимус” може да окаже пълна подкрепа на Мария – да не е сама в отглеждането на Александър, да ѝ съдейства да си намери работа, уточни Чомарова пред бТВ.

Споделяне

Още от България