Борисов откри кръстовище и обяви:

Повече няма да ме хванете да се произнеса за избора на главния прокурор

Сн. БГНЕС

Повече няма да ме хванете да се произнеса, заяви премиерът Бойко Борисов  пред журналисти в събота по повод избора на новия главен прокурор Сотир Цацаров, съобщи БГНЕС. От Брюксел определиха като разочароващи действията на ВСС зарадипроцедура по избора, която не е успяла да разсее всички съмнения около спечелилия кандидат, за който предварително се знаеше, че е фаворит на управляващите.  Преди ден президентът Росен Плевнелиев подписа указа за назначаване на Цацаров, с което процедурата беше финализирана.

 Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова пуснаха в събота сутринта движението на кръстовището на две нива на булевард "Акад. Иван Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски". Кръстовището все още не е окончателно завършено и ще бъде официално открито през пролетта на 2013 година. Съоръжението ще бъде шумоизолирано със специална изолация, изработена в Австрия. Проектът е на стойност близо 12 млн. лева.

"Много ми харесаха тези панели, звукоизолиращи, правят се от дървесина, от отпадъчен материал, австрийски са. С Лили Павлова ще разговарям за други магистрали и пътища също да бъдат ползвани", посочи Борисов. "Виждате, че се грижим за хората – това е демокрацията. Помните, че на времето тук минаваше влак и никой не протестираше, че му шуми влака", добави той. Премиерът каза, че облекчаването на движението е много важно и изброи други инфраструктурни обекти в столицата, които се обновени.

"Моята социология показва, че хората, тежко им е, когато строим, но като минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, знаят, че като минат 5-6 месеца ще имат придобивка, която десетилетия ще ползват", подчерта още той.

”Това беше последното ми обещание, което ми тежеше много – Министерството на екологията, Столичната община, всички ние успяхме най-накрая вече да имаме абсолютно подписани документи за завода за боклук”, каза още Борисов.

 Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че очаква януари месец да приключи изборът на изпълнител и да започне втората фаза на строежа на завода за боклук край София. Борисов я допълни с думите: "А и с кризата строят бързо, издават обектите с по 4-5 месеца напред, за да може да кандидатстват за други обекти фирмите. Вече не им е така спокойно да се мотаят, а точно обратното – гледат бързо да направят обекта, за да могат да отидат на следващия. Със сигурност ще направите и цветенца, и такива работи, и вече ще е много по-красиво", обърна се Борисов към Фандъкова.

Борисов бе посрещнат на площадката от представители на благотворителната инициатива "Любов в действие" за осигуряване на празнична трапеза на нуждаещи се семейства. Премиерът обяви, че дарява 10 000 лева от партийната субсидия ГЕРБ за инициативата.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?