Борисов откри кръстовище и обяви:

Повече няма да ме хванете да се произнеса за избора на главния прокурор

Сн. БГНЕС

Повече няма да ме хванете да се произнеса, заяви премиерът Бойко Борисов  пред журналисти в събота по повод избора на новия главен прокурор Сотир Цацаров, съобщи БГНЕС. От Брюксел определиха като разочароващи действията на ВСС зарадипроцедура по избора, която не е успяла да разсее всички съмнения около спечелилия кандидат, за който предварително се знаеше, че е фаворит на управляващите.  Преди ден президентът Росен Плевнелиев подписа указа за назначаване на Цацаров, с което процедурата беше финализирана.

 Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова пуснаха в събота сутринта движението на кръстовището на две нива на булевард "Акад. Иван Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски". Кръстовището все още не е окончателно завършено и ще бъде официално открито през пролетта на 2013 година. Съоръжението ще бъде шумоизолирано със специална изолация, изработена в Австрия. Проектът е на стойност близо 12 млн. лева.

"Много ми харесаха тези панели, звукоизолиращи, правят се от дървесина, от отпадъчен материал, австрийски са. С Лили Павлова ще разговарям за други магистрали и пътища също да бъдат ползвани", посочи Борисов. "Виждате, че се грижим за хората – това е демокрацията. Помните, че на времето тук минаваше влак и никой не протестираше, че му шуми влака", добави той. Премиерът каза, че облекчаването на движението е много важно и изброи други инфраструктурни обекти в столицата, които се обновени.

"Моята социология показва, че хората, тежко им е, когато строим, но като минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, знаят, че като минат 5-6 месеца ще имат придобивка, която десетилетия ще ползват", подчерта още той.

”Това беше последното ми обещание, което ми тежеше много – Министерството на екологията, Столичната община, всички ние успяхме най-накрая вече да имаме абсолютно подписани документи за завода за боклук”, каза още Борисов.

 Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че очаква януари месец да приключи изборът на изпълнител и да започне втората фаза на строежа на завода за боклук край София. Борисов я допълни с думите: "А и с кризата строят бързо, издават обектите с по 4-5 месеца напред, за да може да кандидатстват за други обекти фирмите. Вече не им е така спокойно да се мотаят, а точно обратното – гледат бързо да направят обекта, за да могат да отидат на следващия. Със сигурност ще направите и цветенца, и такива работи, и вече ще е много по-красиво", обърна се Борисов към Фандъкова.

Борисов бе посрещнат на площадката от представители на благотворителната инициатива "Любов в действие" за осигуряване на празнична трапеза на нуждаещи се семейства. Премиерът обяви, че дарява 10 000 лева от партийната субсидия ГЕРБ за инициативата.

Споделяне

Още от България