Дончо Дудев от февруарските протести:

Повечето протестиращи срещу скъпия ток минаха на заплата при Бареков

Дончо Дудев

Над 80% от хората, които през февруари м.г. спонтанно започнаха да организират в различни градове у нас протестите срещу цените на тока, бързо преминали в масово недоволство срещу тогавашното управление на ГЕРБ, впоследствие са преминали на заплата към Николай Бареков.

Това обяви пред БНР във вторник Дончо Дудев, един от основните протестиращи, появяващи се в медиите покрай демонстрациите срещу електроразпределителните дружества и цените на горивата.

Той бе потърсен за коментар от държавното радио по повод на обръщението си към новия политик Бареков, което разпространи по-рано през деня в личния си профил във Фейсбук. В него Дудев предупреждава бившия шеф на свързваната с банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски ТВ7, че ще следи как ще изпълнява многобройните си обещания.

"Не приех твоето предложение за телевизионно предаване, не приех парите, които ти ни предлагаше и трябваше да отидат за офиси и заплати в страната и София, не приех да съм наблюдател на изборите за кмет във Варна с основен фаворит Бозов, не приех да участвам в политическия проект "България без цензура" и да използваш името ми. Постъпих така, както постъпих и преди години в гражданско движение "Сила". Отказах и се махнах, след като тогавашните "свободни граждани" се срещаха с Алексей Петров и Бойко Борисов. За сведение на хората сега "Сила" също е една от твоите значки", пише Дудев.

Случайно или не един от най-близките му съратници по време на февруарските протести през 2013 г. Ангел Славчев стана телевизионен водещ именно в ТВ7, а впоследствие влезе и в листата на "България без цензура" за европейските избори.

"На 80 на сто от хората, с които се запознахме през февруари миналата година и организираха протестите в своите градове, им бяха осигурени офиси, съответно и заплата, което е абсолютно доказуемо. Всичко минаваше през "България без цензура", уточни пред БНР Дончо Дудев.

По думите му заедно с останалите активисти от протеста, довел до падането на кабинета "Борисов", те са получили предложение от Бареков "да влезем в политическия протест, да се използват нашите имена и ние да бъдем налагани като лица на този проект".

"Беше ни предложено да направим продуцентска къща, която да реализира предаването в телевизионния ефир, да минават едни пари, които да отиват за офиси и заплати и изграждане на структури", допълва Дудев.

Споделяне

Още по темата

Още от България