Пожар в телевизионния център Останкино в Москва

Пожар в телевизионния център Останкино в Москва

Пожар е избухнал към 17.40 часа българско време в понеделник в сградата на телевизионния център Останкино в Москва, предаде Интерфакс.

Според първоначалната информация на московската противопожарна служба пожарът е възникнал на втория етаж на сградата в студиите на телевизионния канал “Московия”. Телевизия НТВ обаче съобщи, че пожарът е на четвъртия етаж, където се помещава  редакцията на телевизия ОРТ. По-късно е било уточнено, че огънят е тръгнал от студии на канал МУЗ-ТВ.

В сградата се намират студиите и редакциите на няколко руски и московски телевизионни канали, сред които ОРТ, НТВ, МУЗ-ТВ и др. Този път пожарът е в основната сграда, а не в кулата Останкино, която горя преди няколко години. Тогава имаше и жертви.  

Към 19 часа българско време от сградата още са се виели гъсти кълба дим, но огън не е бил видян. Около телецентъра е имало струпани техника на 30 пожарни екипа. Работещите от засегнатите етажи са евакуирани.

По информация на противопожарната служба, предадена от агенция РИА Новости, пожарът е възникнал в кабелния колектор, разположен между първия и втория етаж. Според пожарникарите трудността при потушаването на огъня е в това, че кабелите са в изолирана шахта с многобройни отвори.

Към 19.30 наше време сведенията са, че няма пострадали. Огънят бил локализиран, съобщиха от РИА Новости.Неочаквано на мястото на инцидента е пристигнал руският президент Владимир Путин, който малко преди това се завърна от Хановер. Към 20 часа огънят е бил потушен.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?