Пожар във фирма за производство на колбаси в Шумен

Голям пожар избухна в петък във фирма за производство на колбаси в Шумен. Причината – гръмнала кислородна бутилка. Пострадали хора няма, защото инцидентът е станал по време на обедната почивка. Работници от фирмата са разрушавали стари халета в двора на предприятието и режели метални тръби. По време на почивката една от кислородните бутилки, с които работили, започнала да изпуска и избухнала.

Огънят бързо се разгорял и унищожил покривите на пет халета. Намесата на огнеборците предотвратила разпространението му върху съседните цехове и трафопост.

Пожарът вече е загасен, съобщиха от полицията. Собственикът на фирмата - казахстански бизнесмен е съобщил, че сградите са застраховани. Преди 4 години повреда в електрическата инсталация изпепели направени по САПАРД халета, в които се отглеждаха малки прасета.

При друг пожар в Монтана изгоря цех на фирма за акумулатори. Унищожено е цялото оборудване на цеха и готовата продукция. При инцидента няма пострадали работници. Щетите се оценяват на около един милион лева.

Според направените от Гражданската защита измервания вредните емисии в атмосферата след пожара са в допустимите стойности.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?