Пожарникарите се засегнаха, че медиите ги отразяват като "Гражданска защита"

По повод кризисната ситуация в Хасковска област, при която се наложи намесата на пожарната, военните и полицията, от синдиката "Огнеборец" разпространиха във вторник възмутено отворено писмо, в което настояват МВР-шефът Цветан Цветанов да разясни на медиите, че "Гражданска защита" не съществува.

"При отразяване на бедствието от медиите многократно бе споменавано за дейността на службите от "Гражданска защита". Управителният съвет на "Огнеборец" счита, че по този начин се предоставя неточна и некоректна информация на гражданите и не се отразява правилно дейността на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН), се казва в позицията на синдиката.

Профсъюзът визира обединяването на бившето Министерство на извънредните ситуации с МВР в края на 2010 г., от когато формално звеното "Гражданска защита" бе закрито.

"Обръщаме се към Вас с молба чрез Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" – МВР да бъде разяснено на институциите и медиите в Република България, че служба "Гражданска защита" от 01.01.2011 година не съществува, като нейните функции са вменени на ГДПБЗН", завършва писмото на огнеборците.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?