Познати лица стават зам.-министри: Каракачанов ще ползва услугите на "вечния" генерал Запрянов

Красимир Ципов се връща за втори мандат в МВР

Генерал Запрянов

Премиерът Бойко Борисов назначи в сряда още осем заместник-министри по предложение на съответните министри.

Военният министър Красимир Каракачанов ще разчита на генерала от резерва Атанас Запрянов, който е едно от емблематичните лица в сектора през последните години. Той бе заместник и на Николай Ненчев, а преди това съветваше Аню Ангелов, който бе министър на отбраната в първото правителство на ГЕРБ.

Запрянов има голямо влияние в сектора и е в течение на подготвяните многомилионни сделки.

Заместник военен министър ще бъде и бившият депутат от ВМРО Анатолий Величков, който от 2002 г. работи в пенсионно-осигурителната компания "Съгласие".

В Министерството на вътрешните работи на поста заместник-министър се връща Красимир Ципов от ГЕРБ, който заемаше длъжността и в предишното правителство на Борисов.

Стефан Балабанов също става заместник-министър в МВР. От 2011 г. той е заместник-кмет на община Пещера. Бил е и началник сектор "Криминална полиция“ в ОДМВР – Пазарджик и началник РПУ в Пещера.

Евгени Стоянов е назначен за заместник-министър на правосъдието. Той е бил прокурор в Софийска градска прокуратура, а от 2016 г. е съдия в Административен съд София-град. Последното голямо дело на Евгени Стайков като прокурор беше делото за източването на КТБ.

Заместник-министри на здравеопазването стават Стоил Апостолов и Лидия Нейчева. Нейчева е магистър-фармацевт, два пъти бе зам.-министър на здравеопазването с ресор лекарствена политика в служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки. Преди това е била управител на болничната аптека на болница “Токуда“. Д-р Стоил Апостолов е бивш директор на болницата в Пещера, както и на частната “Бургасмед", собственост на бизнесмена Михаил Тиков. На последните избори Апостолов бе на последното 18-то мястото в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Пазарджик.

Габриела Козарева е назначена за заместник-министър на младежта и спорта.

От 2015 г. тя е директор на дирекция "Спортна инфраструктура и управление на държавното участие“ в министерството.

Споделяне

Още от България