Правителството "уволни" Мирослава Тодорова и от ССБ

Правителството "уволни" Мирослава Тодорова и от ССБ

Ден, след като Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдия Мирослава Тодорова от Софийския градски съд заради забавени дела, правителственият пресцентър успя да я "отстрани" и от председателския пост на Съюза на съдиите в България (ССБ).

Това стана ясно от нелепо сгрешеното съобщение, публикувано в петък на официалния правителствен сайт, отразяващо коментара на премиера Бойко Борисов по повод ескалиралото напрежение в гилдията след освобождаването на Тодорова.

"Вчерашното решение на ВСС, чиято репутация в обществото мога да определя като противоречива, е чиста провокация, насочена срещу кабинета". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод решението на ВСС съдия Мирослава Тодорова да бъде уволнена от поста председател на Съюза на съдиите", гласи информацията на ведомствения пресцентър.

В него се споменава още добре известната позиция на Борисов и МВР шефа Цветан Цветанов, че не може да се говори за натиск от изпълнителната власт върху ВСС, тъй като този състав на съвета "беше избран от предишното Народно събрание с гласовете на партиите на Сергей Станишев, Даниел Вълчев и Ахмед Доган".

По-малко от час по-късно от правителственият пресцентър очевидно забелязаха гафа си и замениха "да бъде уволнена от поста председател на Съюза на съдиите" с "да бъде уволнена от поста съдия в Софийски градски съд".

Споделяне

Още по темата

Още от България