Предполагаеми руски изтребители удариха сирийски бунтовници

Предполагаеми руски изтребители удариха сирийски бунтовници

Изтребители, смятани за руски, днес удариха позиция на умерени сирийски бунтовници в северозападна Сирия, близо до голям контролно-пропускателен пункт на границата с Турция, съобщи Ройтерс, като се позовава на бунтовнически източници, предаде БТА.

Най-малко един бунтовник е бил убит, а няколко са ранени.

|Мишена на въздушните удари било село Бабеска в провинция Идлиб, убежище за няколко групировки от умерената Сирийската свободна армия. Една от тези групировки е Джаиш ал Ислям, която контролира последната голяма крепост на бунтовниците близо до сирийската столица.

Джаиш ал Ислям е подписала споразумението за крехкото примирие, постигнато с посредничеството на Русия и Турция в края на миналата година. Бунтовниците твърдят, че Русия не е успяла да окаже натиск върху сирийското правителство, за да се запази примирието, отбелязва Ройтерс.

Сирийското правителство смята Джаиш ал Ислям за терористична групировка и я обвинява, че заедно с други бунтовнически формирования е извършила неотдавна нападения срещу контролирани от правителството райони в Дамаск.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?