Представянето в Пекин мотивирало още повече Лалова за олимпиадата в Рио

Лалова при спритна на 200 м в Пекин, сн. ЕПА/БГНЕС

Представянето ѝ на световното първенство по лека атлетика в Пекин е мотивирало българската спринтьорка Ивет Лалова още повече за предстоящите олимпийски игри в Рио догодина. Това заяви самата атлетка, която в петък завърши седма в исторически финал на  200 метра с време от 22.41 секунди, с което в рамките на два дни подобри личния си рекорд два пъти.

"Много съм доволна, благодаря за посрещането. Искам да благодаря на всички за обичта, за подкрепата, за цялото внимание. Доволна съм, щастлива съм. Изпълних една моя голяма мечта", каза Ивет при завръщането си от китайската столица.

"За мен този успех и този финал е голяма мотивация за олимпийските игри през идната година, затова продължавам да работя по същия начин. В спринта няма как да се работи леко, да се спести нещо. Продължава се със зверски тренировки и, дай Боже, да имам късмет", добави спринтьорката.

"Нямаше очаквания преди световното. Никой не ме слагаше като фаворитка в моята дисциплина. Нямах особено силен сезон, бях малко по-кротка в изявите си и може би това ми помогна. Бях по-спокойна, но сега пък ще приема този успех като една огромна мотивация за следващия сезон. Аз очаквах този финал, но 200 метра е една много тежка дисциплина. Очаквам го от доста време, но не се получава толкова лесно, колкото му се струва на човек. Треньорът ми го очакваше от години", каза още Лалова.

Споделяне

Още от Спорт