Предупреждение за силни валежи и гръмотевични бури в Западна България

Предупреждение за силни валежи и гръмотевични бури в Западна България

Днес над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури. На места в западните части от страната ще има значителни количества валежи. 

Обявен е жълт код заради валежи и гръмотевични бури в 8 области на западните райони - Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Пернок, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очакват валежи, на места интензивни и придружени с гръмотевици. 

На места количествата на валежа ще достигнат 20-30 л/кв.м, локално до 40 л/кв.м. 

Във Видинска, Монтанска и Врачанска област също ще има проливни валежи, като на места количеството се очаква да бъде 20-30 л/кв.м, съобщава бТВ.

Над Централна и Източна България през деня ще бъде предимно слънчево, ще има временни увеличения на облачността. Вятърът в западните райони ще бъде северозападен и температурите ще се понижат. В Централна и Източна България ще бъде от североизток до умерен. 

Дневните температури ще бъдат около 20-25 градуса в Западна България, като в източните райони ще достигат до 32 градуса. 

За района на София максималната температура ще бъде около 22 градуса, по Черноморието 29, на места в Северна и Южна България до 32 градуса.

В неделя се очакват отново валежи, но този път с по-малко количество в Западна България. Дневните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?