Вбесен от идиотщини:

Премиерът Борисов посрещна Новата година с боксьорчета в Министерския съвет

агенция "Фокус"

За първи път откакто стана премиер Бойко Борисов реши да посрещне настъпващата Нова година в кабинета си в сградата на "Дондуков" 1. Компания са му правили "лъвчета боксьорчета" и журналисти. Почерпката е била с бонбони, предаде агенция "Фокус".

 

От информацията не става ясно дали премиерът е отворил бутилка с шампанско. От пресслужбата на правителството не разпространиха информация.

 

Спонтанното решение на премиера да отпразнува Новата 2012 година в Министерския съвет дошло след като чул различни "идиотщини". Най-вероятно той е бил ядосан от публикации в жълтата преса, че ще празнува в хотел на приятелката си Цветелина Бориславова.

 

"Чух идиотщини, иначе може би щях да си седя в нас и да гледам телевизия. Чух идиотщини и реших – по-добре с тези лъвчета. Доволни ли сте?", попита Борисов и отбеляза – "А и за боксьорчета, това им е радостта", предаде "Фокус". Държавната агенция БТА до 15 часа не разпространи информация.

 

Лъвчетата са децата сираци Стоян Караманов и Шабан Надков. Стоян е петкратен републикански шампион по бокс, а Шабан - трикратен републикански шампион по бокс. Двамата са от дома за сираци "Свети Николай Мириклийски" в Благоевград. Техен треньор е отец Андон Шавулев.

 

Премиерът е пожелал на всички българи - здраве, търпение и издръжливост през Новата 2012 година, защото ще им бъдат нужни.

 

"Да сме живи и здрави, което е най-важното. И за него, за премиера – да продължава да е все така добър към нещата, които прави, и все така”, каза Бойко Борисов. Той продължи "да сме дисциплинирани, мобилизирани като нация. Докато другите се тресат, ние да успеем да прескочим този трап, наречен финансово-икономическа криза. И в следващите години – да станем средноевропейска държава. В момента имаме всички показатели и така, и ни отреждат като възможности през следващата година".

 

Премиерът е дал и интервю за БНТ, в което е заявил, че сред най-важната задача за следващата година е да се запази финансово-икономическата стабилност.

 

Решението на министър-председателя Бойко Борисов да посрещне Новата година в кабинета си в Министерски съвет е било отразено и от медиите в Скопие. Електронното издание "Курир" посочва, че Борисов е заявил, че празниците не го интересуват много и води живот като в казарма. За него мандатът е един вид четири години от живота, които трябва да преминат в казарма.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?