Премиерът и военният министър поздравиха военните зад граница

Министър –председателят Пламен Орешарски поздрави чрез видео връзка българските военни от контингентите ни в Афганистан, в Босна и Херцеговина, в Косово, Грузия и Мали, съобщиха във вторник от правителствената информационна служба.

"Нека следващата година да бъде много по-добра – за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас", заяви премиерът.

Той добави, че усилията на българските военни зад граница са стъпка в утвърждаване на името на България като държава, която винаги се е изявявала като коректен партньор – както съюзнически, така и когато трябва да се подпомагат други държави.

"Позволете ми да ви пожелая весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава. Радвам се, че ви намирам в добро състояние на духа", каза още Орешарски.

Военният министър Ангел Найденов пък изрази високата си оценка за начина, по който българските военни зад граница изпълняват задачите си и ги поздрави за отличната служба.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?