Премиерът обеща пари за ремонт на стадион "Тича" във Варна

Премиерът обеща пари за ремонт на стадион "Тича" във Варна

Държавата ще отпусне средства за ново тревно покритие и изграждане на осветление на стадион "Тича" във Варна. Това обеща премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в града, цитиран от БТА.

В присъствието на старши треньора на футболния клуб "Черно море" и капитана на отбора, Борисов обеща, че за стадиона ще бъдат отделени средства, защото "да се играе мач при 35-36 градуса от 18 часа не е работа".

"Правим това за отбори, които доказват, че работят сериозно и имат възходящо развитие. Отборът на "Черно море" за няколко месеца спечели две купи и именно заради това ще им помогнем в изграждането на спортната база. Ще помагаме и на други спортни клубове, които доказват, че работят сериозно и искат да се развиват", заяви Борисов, който не посочи каква конкретна сума ще бъде отделена от кабинета.

По думите му обаче правителството има тази възможност заради преизпълнението на приходите в бюджета.

По думите на спортния министър Красен Кралев става въпрос за около един милион лева. Той допълни, че средствата ще бъдат осигурени в рамките на тази година, а изпълнителят на подмяната на тревното покритие и изграждането на осветлението ще бъде избран с обществена поръчка.

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?