Премиерът заръча на родители и учители абитуриентите да празнуват с мярка

Премиерът заръча на родители и учители абитуриентите да празнуват с мярка

Премиерът Бойко Борисов се обърна към учителите, родителите и обществото с апел да говорят с абитуриентите за мярка и разум в празненствата.

"Ако можете да им влияете - повлияйте им, защото никой друг по-добре не може да го направи. Бих се обърнал и към родителите, защото те ги пускат и какво става през нощта, какво правят, как карат... всеки път броим трупове", каза премиерът на церемонията "Учител на годината".

"Не ми се иска някой да счита, че трябва да напълня държавата с полиция и на всеки автомобил да сложа катаджия. Това е работа на учителите, на родителите и най-вече на обществото", заяви Борисов.

На церемонията, на която присъстваха вицепрезидентът Маргарита Попова, народни представители и много учители Бойко Борисов връчи наградите на най-добрите учители в категория "Професионалното образование" на Мая Гешева и Митко Минчев.

В приветствието си премиерът отбеляза активната работа на правителството по приходната част, срещу контрабандата и сивия сектор и възможностите, които увеличените приходи дават за бъдещия бюджет, включително и за образованието.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева приветства премиера с думите, че той е най-обичаният премиер и припомни, че през октомври ще настоява да бъдат отпуснати 20 млн.лв. за българските учители, а следващата година ще водят преговори за Бюджет 2016 г.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?