Преобразяване на 28 места за паркиране в третия PARK(ing) Day

Паркингът за служебните автомобили пред Столична община стана цветна градина

Библиотека, ресторант, парк или детска градина – така ще се преобразят днес 28 места за паркиране в София по време на третото изданието на международната инициатива PARK(ing) Day.

Тази година са се включили повече културни организации, чужди посолства, университети, медии и частни бизнеси в сравнение с предишните. През 2011 г. в събитието участваха 11, а през 2012 - 21 паркоместа.

Част от заниманията и интересните идеи на участниците в третия поред PARK(ing) Dayв София са безплатни курсове по рисуване от преподаватели от академия "Юнити" на паркинга пред Националната художествена галерия, докато ресторант на ул. "Цар Иван Шишман" ще работи като PARK(ing) ресторант на открито през целия ден.

Паркингът пред Полския институт на ул. "Веслец" 12 ще се превърне в библиотека, на която ще се раздават много награди като интересни книги и пътеводители, свързани с полската култура и туризъм. Посолството на Дания ще организира малка датска градина със състезание по оцветяване за деца и ще почерпи всички с датски маслени бисквитки.

Проектът CrazyTaxiна група "Изчезваща София" ще превземе цели четири паркинга в днес, като на всеки от тях ще има различни "превозни средства", оцветени като таксита. Всеки желаещ ще може да изпробва алтернативни методи за придвижване в града като скейтборд, ролери или метла.

Европейският парламент и Европейската комисия в България ще озеленят няколко паркинга около тяхната нова сграда на ул. "Георги С. Раковски" 124. Гостите им ще бъдат поканени на кафе в зоната за отдих пред сградата.

Фондация "Кредо Бонум" е организатор на събитието.

Споделяне

Още от Общество