Преподавател в Академията на МВР задържан с незаконно оръжие и боеприпаси

Служител на МВР е задържан при операция на дирекция "Вътрешна сигурност" и полицаи от Казанлък за пресичане на незаконна търговия с оръжие и боеприпаси, съобщиха от МВР в четвъртък.

По случая е работено в продължение на няколко месеца и е установено, че Г. Д. (58 г.) от Казанлък, старши преподавател в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР, извършва незаконна търговия с оръжие и боеприпаси. Полицаите са претърсили два адреса в Казанлък и с. Ветрен, стопанисвани от задържания.

В къщата в с. Ветрен и прилежащите и помещения и стопански постройки са намерени и иззети четири автомата, четири пушки, два пистолета, боеприпаси с различен калибър, голямо количество експлозиви и части и механизми за огнестрелно оръжие, капсул-детонатори и огнепроводен шнур, мерник за нощно виждане за станочен противотанков гранатомет.

От жилището на Г. Д. в Казанлък са иззети две незаконно притежавани самоделни пушки и 16 чувала с патрони и експлозиви.

От МВР съобщиха още, че е задържан и полицай от столичното Девето РПУ заради съпричастност към грабеж в златарско ателие, извършен на 18 април в жк "Люлин" в София. Тогава от ателието са откраднати около три килограма злато.

Задържаният полицай е са 38 години. Установява се връзката му с организираната престъпна група, членове на коята бяха задържани по-рано.

По време на обиска в жилището на служителя на полицейския участък в ж.к. "Люлин" са намерени различни накити от благороден метал, мобилни телефони и преносим компютър, четири комплекта мъжки военни униформи, радиостанции.

Споделяне

Още по темата

Още от България