Президентът на КНСБ: Заедно да се изправим срещу интересите на едрия капитал

Пламен Димитров

"Трудът не е само заплата. Работещите не са само колелца в голямата корпоративна машина. Тези хора са солта на България и ние в КНСБ никога няма да спрем да се борим за тяхното достойнство", пише президентът на КНСБ Пламен Димитров в първомайско поздравление към работниците и служителите.

"Знаем, че мизерията, бедността, болката са все още твърде високи. Но с общи усилия - на синдикати, работодатели и правителство, с всеки изминал ден нашето бъдеще е малко по-предсказуемо, а държавата малко по-справедлива", допълва Пламен Димитров.

"Трябва да имаме куража заедно да се изправим срещу интереси на монополи, на едрия капитал. Да впишем в тяхната картина трудовите хора на България. Защото сега обикновените, трудовите хора, ги няма. Не ги трогва болката на младия човек, който получава откази за работа. Не ги разплаква бедността на пенсионера. Не ги вълнува, че много хора имат затруднения да пращат децата си на училище" пише лидерът на КНСБ.

"Годините пренебрежение, обидите към труда, ниските заплати, изгониха милиони от страната ни. Затова сега заводите са празни, полетата са пусти, а държавата търси работна ръка от близо и далеч. Сега моментът да заявим категорично  - искаме и имаме право на достойни работни заплати. Искаме толкова, колкото произвеждаме и заслужаваме. Само така ще работим и ще развиваме родината си и ще върнем обратно децата си, които изгонихме в далечни земи", посочва още той.

Споделяне

Още от България