Президентът на Македония ще се кандидатира за втори мандат

Георге Иванов

Президентът на Македония Георге Иванов съобщи, че ще се кандидатира за втори президентски мандат, предаде агенция МИА. Иванов прие инициативата да се кандидатира за още един президентски мандат на предстоящите на 13 април тази година избори.

"С чест и удоволствие, имайки предвид всички предизвикателства и перспективи, пред които сме изправени, с отдаденост и отговорност и с желание за по-нататъшни успехи за нашата родина, които ще бъдат от интерес за всички граждани, искам да заявя, че реших да приема инициативата да се кандидатирам за президент на Република Македония и ще внеса кандидатурата си на конвенцията на ВМРО-ДМПНЕ", подчерта Иванов в обръщение към обществото от президентската вила "Водно" в Скопие.

Инициативата беше подписана от над 50 интелектуалци, доктори, академици, свещеници от няколко религиозни общности и от спортисти.

Подписалите от управляващата партия искат президентът Иванов да получи подкрепа на конвенцията на ВМРО-ДПМНЕ, насрочена за 1 март, на която ще бъде избран кандидатът на партията за президент на предстоящите избори.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?