При антитерористична операция в Белгия са арестувани 40 души

При антитерористична операция в Белгия са арестувани 40 души

Десетки антитерористични операции са били проведени из Белгия миналата нощ по случаи, които са изисквали „незабавна намеса“, предава AFP, като се позовава на прокурорско съобщение. Задържани са 40 души.

Операциите са били проведени в 16 общини в Брюксел, Фландрия и Валония и са „преминали без инциденти“, като „до този момент не са открити експлозиви“.

'Четирсет души са привикани за разпит. Дванайсет от тях са арестувани“, се казва в съобщението. "Претърсени са и 152 гаражни помещения. Към настоящия момент не може да бъде дадена информация относно конфискуваните предмети и имената на задържаните лица“, гласи съобщението.

Повечето от арестуваните при националната антитерористична операция са се намирали в Брюксел. Уточнява се, че до този момент не са били открити оръжия и взривни вещества.

Същевременно медиите съобщават, че премиерът Шарл Мишел, министрите на правосъдието, вътрешните и външните работи и техните семейства са поставени от снощи под засилена охрана. Твърди се, че двете събития не са свързани. От няколко дни има информации за нови подготвяни атентати в Белгия и Франция - при масови прояви, търговски центрове, гари, ресторанти.

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?