Принц Чарлз се развежда със съпругата си Камила

Принц Чарлз и Камила Боулз на сватбата им

Британският престолонаследник принц Чарлз и неговата втора съпруга, херцогинята на Корнуол Камила, са започнали бракоразводен процес. Това съобщи "Интърнешънъл бизнес таймс", като се позова на британското издание "Глоуб".

След девет години брак съпругата на принца на Уелс е поискала разтрогване на съюза им, а също 200 милиона лири, или 350 милиона долара издръжка. Инициатор на развода станала 66-годишната Камила. Херцогинята на Корнуол сама определила сумата на исканата от нея издръжка, която трябва да ѝ изплати 65-годишният принц Чарлз.

Тя обяснила, че парите са също и за да запази мълчание. В замяна на 200-те милиона лири тя обещала да не разгласява подробности за раздялата си с Чарлз, а също за кралското семейство.

По данни на медиите британската кралица Елизабет II била одобрила развода и нарекла искането на Камила "позорно". Тя отхвърлила идеята за издръжка и била казала, че "няма да плати и пени".

Официално потвърждение или опровержение на информацията за назряващия развод на принц Чарлз и съпругата му Камила няма.

Принцът на Уелс и Камила Паркър-Боулс сключиха брак през 2005 година. Той бе втори за Камила и за британския престолонаследник. Първият брак на принц Чарлз с лейди Даяна бе разтрогнат през 1996 г.

Споделяне

Още от Свят