Принц Хари: Искам да спра цикъла на болката за децата си

Принц Хари, сн. ЕПА/БГНЕС

Херцогът на Съсекс заяви, че иска да "прекъсне цикъла" на "болката и страданието" при възпитанието на собствените му деца.

Принц Хари, който очаква дъщеря със съпругата си Меган и вече е баща на сина им Арчи, заяви, че не иска да им предава собствената си болка.

При свое участие в подкаста на Armchair Expert, той сравни живота си с филма "Шоуто на Труман", в който главният герой неволно живее живота си в телевизионно шоу и се намира в зоопарк.

Принц Хари каза, че когато сте родени в кралското семейство, "вие наследявате всеки негов елемент без избор", включително това, че "британските медии се чувстват като ваш собственик".

Бъкингамският дворец и Кларънс Хаус отказаха да коментират думите му..

"Не мисля, че трябва да сочим с пръст или да обвиняваме някого, но със сигурност, що се отнася до родителството, ако съм изпитвал някаква форма на болка или страдание поради болката или страданието, които може би са претърпели баща ми или родителите ми, ще се уверя, че прекъсвам този цикъл", заяви Хари пред водещия на предаването и актьо Дакс Шепърд.

"Много генетични болки и страдания се предават", каза той и добави, че родителите трябва да се опитват да спрат това.

36-годишният херцог каза, че е бил на около двадесет години, когато си е помислил: "Не искам тази работа, не искам да съм тук. Не искам да правя това. Вижте какво се случи с майка ми, как ще имам жена и семейство, когато знам, че това ще се случи отново?

"Надниквал съм зад завесата, виждал съм бизнес модела. Знам как протича и как работи, не искам да бъда част от това", заяви внукът на британската кралица Елизабет ІІ.

Той посочи, че да е постоянно на показ в медиите е било тежко бреме за него и всякак се е опитвал да се справи с това, че е член на британското кралско семейство. Принц Хари не крие страховете си, че съпругата му Меган и синът им Арчи ще се сблъскат с огромното внимание, обект на което е била приживе майка му принцеса Даяна. Тя загина през 1997 г. на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа, докато беше преследвана от папараци в Париж.

Херцогът на Съсек каза още, че преместването на семейството му в САЩ не е било част от плана, но е трябвало да стори това, за да запазят психическото си здраве.

За живота им с Меган Маркъл в Лос Анджелис той каза, че "всъщност вече мога да вдигна глава и се чувствам различно, раменете ми са свободни, съща така и нейните". "Можем да се разхождаме, чувствайки се малко по-свободни, мога да кача Арчи отзад на велосипеда си. Никога не бих имат възможност да направя това", допълни той.

По време на шоуто принц Хари казва, че е решил да отиде на терапия след разговор със съпругата си.

"Изведнъж сякаш балонът се пръсна. Извадих главата си от пясъка, отърсих се добре и си казах:" Добре, ти си в привилегирована позиция, спри да се оплакваш или да си мислиш, че искаш нещо различно – направи го, защото иначе няма измъкване", разказа още той.

Споделяне

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?