Проблеми с тока сринаха за два часа мрежата на "Виваком"

Проблеми с тока сринаха за два часа мрежата на "Виваком"

Повече от два часа без интернет останаха във вторник следобед клиентите на "Виваком", проблеми имаше и с телевизионните услуги на телекома заради засегнатата оптична мрежа, както и с мобилните и стационарните разговори в мрежата на оператора.

Сривът започва след възникнали технически проблеми с електрозахранването в ключов възел на мрежата на "Виваком" около 15.30 часа. Без интернет и телевизия остават всички клиенти на телекома, както и потребителите на бизнес услуги.

Това засегна и мрежата на мобилния оператор, която бе претоварена и около час бе почти невъзможно свързването с мобилни номера, затруднена бе и връзката със стационарни номера. Около 16.30 часа обаче бе възстановен интернет връзката, а по-късно започна нормализирането и на мобилните и фиксираните връзки на оператора

Час по-късно от телекома съобщиха, че всички услуги на компанията са възстановени и работят нормално. За потребителите на оптичен интернет и телевизионните услуги се препоръчва рестартиране на устройствата.

"Има опасност "Виваком" да претърпи големи загуби, защото компанията сключва с големите фирми договори за гарантиран интернет достъп. В случай на срив компанията ще дължи неустойки на всички пострадали. При такъв проблем на национално ниво тази сума би била голяма", заявиха за Нова телевизия експерти от мобилния оператор.

Споделяне

Още от Бизнес